23/11/11

Άξιος εργάτης του Αμπελώνα του Κυρίου Χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου ο π. Νικόλαος Ριζογιάννης

 ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 
  ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


Στον ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, την περασμένη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, χειροτόνησε Διάκονο τον Νικόλαο Ριζογιάννη, καταγόμενο από το Χαλκιόπουλο Αιτ/νιας, έγγαμο με την Αφροδίτη και πατέρα τεσσάρων παιδιών.
Συντετριμμένος ο χειροτονηθείς Διάκονος, προσφωνώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, που του έδωσε την μεγάλη ευλογία να κάνει την προσωπική του είσοδο στα Άγια των Αγίων, ανήμερα της εορτής της Παναγίας μας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Τριαδικό Θεό που τον επέλεξε για να τον καταστήσει διάκονο του Θυσιαστηρίου Του και ποιμένα των λογικών Του προβάτων και υποσχέθηκε στον σεπτό ποιμενάρχη μας ότι θα διακονήσει την τοπική Εκκλησία με ταπείνωση, υπακοή, ευλάβεια, φόβο Θεού, αγάπη, υπομονή, ανεκτικότητα, συγχωρητικότητα, διάκριση, απλότητα καρδιάς και χαρά πνευματική.

Κατσαντώνης - Κρέντη 2-1 Ήττα στις λεπτομέρειες


Στα σημεία κρίθηκε το μεγάλο ντέρμπυ – διαφήμιση του τοπικού μας πρωταθλήματος μεταξύ Αγράφων και Κρέντης. Ο Κατσαντώνης, πιο τυχερός πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 επί της ομάδας του χωριού μας, με γκολ που σημείωσε στο 90΄ο Γεωργιάδης, ο παίχτης που στο 17΄είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.
Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και χαρακτηρίστηκε από το καλό ποδόσφαιρο που παίχτηκε και από τις δυο ομάδες αλλά και από την ποιότητα που διαθέτουν αυτά τα δυο ποδοσφαιρικά σύνολα του Δήμου Αγράφων. Η νίκη, όπως ήλθε στο τέλος,  πανηγυρίστηκε δεόντως από τους γηπεδούχους, που δυσκολεύτηκαν όμως για τα καλά απέναντι στην Κρέντη που φέτος δείχνει σημεία σπουδαίας ομάδας ικανής για πολλά πράγματα.

17/11/11

Μια τράπεζα ευλογίας ξεχωριστή


Όπως προαναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, μετά το πέρας της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά για το ΤΑΜΑ στον Άγιό μας, που ήταν ένα κατσικάκι.
Μετά την σχετική διαδικασία, τυχερή αναδείχτηκε η Πρεσβυτέρα μας Μαρία, η οποία προσέφερε το μικρό ερίφιο σε τραπέζι προς τιμήν του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των Ομογενών μας από την Αμερική.

Η πραγματικά ευλογημένη αυτή τράπεζα πραγματοποιήθηκε την επομένη του Αγίου Νεκταρίου στην γνωστή Ταβέρνα του Θανάση και της Μαρίας Κουτσιούμπα στην Κρέντη.

Ο ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΓΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΣΚΕ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, εξελέγη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου και εφημέριος του χωριού μας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Φεγγούλης.
Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κληρικός από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του κορυφαίου αυτού οργάνου του εφημεριακού κλήρου της χώρας μας και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για τον ίδιο τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη, όσο και για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, που πρέπει να σημειωθεί ότι είναι όλοι τους εγγεγραμμένα μέλη στον ΙΣΚΕ, κάτι που δεν συμβαίνει με κληρικούς πολλών Ι. Μητροπόλεων της Ελλαδικής Εκκλησίας.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟ

Τίποτε άλλο εκτός από λευκό αλεύρι, αλάτι, νερό και μαγιά
Από τον υποδιάκονο George Aquaro

Σημείωση:Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να μαλώσει και να κατηγορήσει κανέναν, αλλά να μας καλέσει να ακολουθήσουμε τις παραδόσεις που μας δόθηκαν στοργικά από τους Πατέρες και τις Μητέρες της Εκκλησίας. Δυστυχώς , η έλλειψη μόρφωσης και οι χαλαροί δεσμοί με την Μητέρα Εκκλησία επέτρεψαν την είσοδο ορισμένων ανορθόδοξων συνηθειών σε ορισμένες ενορίες, γνωρίζουμε όμως ότι το ’γιο Πνεύμα λύνει αυτά τα προβλήματα ακόμη και αυτή τη στιγμή.

15/11/11

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 1-0 Ψυχάρες για τετράδα


Σπουδαία νίκη, που ισοδυναμεί με την είσοδο της στην τετράδα σημείωσε η Κρέντη, την περασμένη Κυριακή στο Κερασοχώρι, επικρατώντας του Απεραντιακού με 1-0.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν απόλυτα δίκαια στο τρίποντο, καθότι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ ήταν αυτοί που δημιούργησαν και έχασαν τουλάχιστον 3 ακόμη κλασικές ευκαιρίες, για να διευρύνουν την νίκη τους.
Το χρυσό γκολ της νίκης σημείωσε πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, ο Βαγγέλης Μάκκας, ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που αποδεικνύεται πραγματικό πολυμηχάνημα στην ομάδα της Κρέντης.

10/11/11

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


Με λαμπρότητα και κατάνυξη τίμησε και φέτος η Κρέντη τον σύγχρονο μεγάλο θαυματουργό Άγιο της εκκλησίας μας, τον Άγιο Νεκτάριο. Με σεμνότητα αλλά και με την προσήκουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα την παραμονή, 8 Νοεμβρίου 2011, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πολλών συγχωριανών μας που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο.
 Ανήμερα της εορτής στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντων, του εφημερίου μας, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων καθώς και πολλών ιερέων της Μητροπόλεως μας.



ΜΥΡΙΚΗ – ΚΡΕΝΤΗ 0-0 - Άξιζε την νίκη η ομάδα του χωριού μας

Δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και δικαιολογώντας στο απόλυτο την υψηλή της βαθμολογική θέση, η Κρέντη έμεινε όρθια και στο Καρπενήσι, παίρνοντας ισοπαλία, στο ντέρμπυ με την Μυρίκη, σε ένα ματς όμως που θα μπορούσε με λίγη τύχη να είχε φτάσει ακόμη και στην νίκη.

2/11/11

ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ του Νάκου Μοτσεριώτη - Το επώνυμο "Μοτσεριώτης" δεν είναι πραγματικό - Το ποίημα αφορά πραγματικά γεγονότα.

Κακό μεγάλο έγινε
πάνω εκεί στη ράχη
εκεί που κάποτε ήτανε
τόσοι πολλοί οι βλάχοι

Τους λύκους κάποιος σκότωσε
έτσι είπανε όλοι
και το επιβεβαίωσαν
κι αυτοί οι οικολόγοι

Ποιος να ‘τανε δεν ξέρουμε
τέτοιο κακό να κάνει
που άλλος κάνει τη ζημιά
κι άλλους ο νόμος πιάνει

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΡΕΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ






Κοντά στην ομάδα του χωριού μας βρέθηκαν αρκετοί συγχωριανοί μας, για να χειροκροτήσουν τους παίχτες μας για την πρωτιά της Κρέντης στο πρωτάθλημα. Μεταξύ αυτών στις παραπάτω φωτο, ο Πάνος και ο Νάκος Μάκκας που ήλθαν πρόσφατα από την Αμερική, ο Γιώργος Βούρτσας, η μικρή Σοφία, εγγονή του Χρήστου Λάππα με τον μπαμπά της, ο Β. Τσιγαρίδας, ο τραυματίας Γ. Βούρτσας κ.α.

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 2-0 Ασταμάτητη για το όνειρο - Υπέκυψε στους πρωτοπόρους και ο Άγιος Προκόπιος

Ασταμάτητη, κάνοντας το 5 στα 5, συνεχίζει η ομάδα του χωριού μας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου συγκατοικεί με τα Άγραφα. Οι γηπεδούχοι, κατέβηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι χωρίς 7 βασικά τους στελέχη καθότι για διαφορετικού λόγους απουσίαζαν, οι Δ. Τσιγαρίδας, Κ. Αρκουμάνης, Β. Γεωργούλας, Γ. Βούρτσας, Π. Λιάγκος, Β. Μπύρος,

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΚΚΑ

Αιφνιδίως έφυγε από κοντά μας, το περασμένο Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011, η συγχωριανή μας Γεωργία (Γεωργίτσα) Μάκκα, σε ηλικία 78 ετών. Την εκλιπούσα, βρήκε νεκρή στο δρόμο για την Σκαμνιά που πήγαινε για τα ζωντανά, ο Νίκος Κουτσούμπας.