7/8/16

Εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε το χορευτικό μας στα Κατσαντώνεια στο ΣΙΧΝΙΚΟ



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση "Κατσαντώνεια 2016", στην περιοχή Φούρκα, όπου και το σημείο που συνελήφθη ο Ήρωας Κατσαντώνης. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στη σπηλιά του Κατσαντώνη στο Σύχνικο Ευρυτανίας, ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο του χωριού μας και Αρχιερατικό Επίτροπο προς τιμήν του Σαρακατσάνου Οπλαρχηγού και ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων.

















Ακολούθησε η αναπαράσταση της σύλληψης του ήρωα Κατσαντώνη και του αδερφού του Γιώργου Χασιώτη από τον Τουρκαλβανό ακόλουθο του Αλή Πασά, 'Αγο Μουχουρντάρη, καθώς και τα βασανιστήρια τους. Την αναπαράσταση του δρώμενου  ανέλαβε και πραγματοποίησε με επιτυχία ο Σύλλογος Βάλτου-Ξηρομέρου Ευρυτανίας.
Στη συνέχεια το υπέροχο χορευτικό τμήμα της Ενορίας μας, καταχειροκροτούμενο από τον κόσμο, χόρεψε 8 Αγραφιώτικους χορούς με τραγούδια αφιερωμένα στον ήρωα, σε εκτέλεση του μεγάλου Σαρακατσάνου τραγουδιστή  Γιάννη Γκόβαρη.
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κώστας Κοντογιώργος, βουλευτής Ευρυτανίας, ο κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, Δήμαρχος Αγράφων, ο  Αντιπεριφειάρχης Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο Π.Σ. Λ. Τσιτσάνης, Αντιδήμαρχοι, Δ.Σ. εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Για άλλη μια φορά το Χορευτικό της Ενορίας μας, έδωσες βροντερό παρών σε μια σπουδαία εκδήλωση Μνήμης στον τόπο μας. Μπράβο στα μέλη του Χορευτικού και σε όλους εκείνους που δίνουν αγώνα για να υπάρχει αυτή η ωραία για το χωριό μας εκπροσώπηση στον Δήμο Αγράφων και όχι μόνο.