31/8/16

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ




















Με την χάρη του Αγίου μας και φυσικά με την συνδρομή ευλαβών συγχωριανών μας συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής της στέγης και στο μπροστινό μέρος όπου η υγρασία δημιούργησε προβλήματα, στο εσωτερικό του Ναού και ειδικά στις τοιχογραφίες. Όπως φάνηκε από τους μαστώρους, τον Κώστα Βούρτσα και τον Ταξ. Πλατή, τα περισσότερα ξύλα της στέγης στο σημείο αυτό είχαν σαπίσει ενώ δεν υπήρχε και πισόπανο. Τώρα θα μπούν νέα ξύλα, με πισόχαρτο και φυσικά καινούργια κεραμίδια. Οι παρεμβάσεις που γίνονται στον Άγιο Νεκτάριο θεωρούνται επιβεβλημένες γιατί οι φθορές της στέγης είναι πάρα πολλές.

Πάνος Κλ. Μάκκας: Ένας αλλιώτικος δημιουργός


Ο Άγιος Θεός έχει προικίσει κάποιους συνανθρώπους μας με πολλά τάλαντα τα οποία φανερώνουν στο διάβα της ζωής τους. Ένας τέτοιος ευλογημένος συντοπίτης μας είναι και ο καλός συγχωριανός μας, ο Πάνος Μάκκας, ένας άνθρωπος που ξενιτεύτηκε και πέτυχε πολλά στον επιχειρηματικό τομέα στην Αμερική.

28/8/16

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΑΗ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Λάμπει η εκκλησία του Αη- Γιάννη, που ως γνωστόν είναι ο ενοριακός Ναός του χωριού μας. Με την φροντίδα του Βασίλη Ντάλλα και των ¨γειτόνων" ο περικαλλής και ιστορικός Ναός του Αη- Γιάννη, άλλαξε όψη μετά τον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό που έγινε. Αύριο ανήμερα της εορτής του Αποκεφαλισμού του Προφήτου Προδρόμου,

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ





Λαμπρή και ευλογημένη ήταν η χθεσινή μέρα για την Κρέντη και κυρίως για τις οικογένειες του Γιάννη Λ. Λάππα και της Μαρίας Στ. Μάκκα, που βάπτισαν το 2ο παιδί τους, δίνοντας του το όνομα ΛΑΜΠΡΟΣ. Το μυστήριο έγινε με κατάνυξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, με νουνά την μικρή Χριστίνα Κάππα, ένα ευλογημένο κορίτσι που έλαμπε από χαρά καθόλη την διάρκεια του Μυστηρίου. Δίπλα της περιχαρείς, οι γονείς του νεοφώτιστου, ο Γιάννης και η Μαρία, δύο σπάνιοι νέοι του χωριού μας, δυο προκομμένα και συγκροτημένα παιδιά γεμάτα ευλογία και χάρη.

27/8/16

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ - ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ

Με την χάρη του Θεού συνεχίζεται η αγιογράφηση του εσωτερικού του Αγίου Νεκταρίου στο χωριό μας. Από τον Αγιογράφο μας παραδόθηκε η μεγάλη τοιχογραφία της Αναλήψεως του Κυρίου, Δέηση της οικογένειας Παύλου και Δέσποινας Στραβομίτη, που ζουν στην Αμερική, η οποία θα τοποθετηθεί όταν ετοιμαστούν και οι άλλες τοιχογραφίες στην οροφή της εκκλησίας (πάνω από το τέμπλο) και γίνει η σκαλωσιά.

23/8/16

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ


Με λαμπρότητα γιορτάσαμε και φέτος την Μεγαλόχαρη στο ξωκλήσι της Παναγίας της Προυσιώτισσας στο Στρώμα. Η γιορτή μας ξεκίνησε το πρωί με τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας μας, από τον εφημέριο του χωριού μας, παρουσία πολλών συγχωριανών μας. 



14/8/16

Με επιτυχία η γιορτή της ομάδας του χωριού μας


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2016, η καθιερωμένη μουσική εκδήλωση του Α.Ο. Κρέντης. Το υπέροχο αυτό γιορτάσι που έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού μας, διοργάνωσε άψογα το Δ.Σ. της ομάδας και κατά κοινή ομολογία ήταν ένα από τα καλύτερα γλέντια που έγιναν φέτος στην περιοχή μας.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑΤΑ


Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου 2016, στην Κρέντη του Δήμου Αγράφων, η μουσική εκδήλωση - παρουσίαση του δίσκου «Ρούμελη – Ηχογραφήσεις Σίμωνα Καρά , 1978». Κατά την διάρκεια της πολύ σημαντικής αυτής μουσικής γιορτής, που συνδιοργανώθηκε από το ΚΕΠΕΜ, τον Δήμο Αγράφων, την Ενορία μας και τον Σύλλογο Νέων της Κρέντης,

7/8/16

Εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε το χορευτικό μας στα Κατσαντώνεια στο ΣΙΧΝΙΚΟ



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση "Κατσαντώνεια 2016", στην περιοχή Φούρκα, όπου και το σημείο που συνελήφθη ο Ήρωας Κατσαντώνης. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στη σπηλιά του Κατσαντώνη στο Σύχνικο Ευρυτανίας, ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο του χωριού μας και Αρχιερατικό Επίτροπο προς τιμήν του Σαρακατσάνου Οπλαρχηγού και ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων.

3/8/16

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΛΛΑΣ- Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΛΑΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ

Ο αείμνηστος Γιώργος Ντάλλας, πέρα από σπουδαίος άνθρωπος και άψογος οικογενειάρχης, υπήρξε και ο εκ των κορυφαίων μουσικών του χωριού μας, ο πρώτος δάσκαλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου. Ο μπάρμπα Γιώργης, αυτοδίδακτος μουσικός, ήταν για μια 25ετία, ένας άψογος επαγγελματίας οργανοπαίχτης, με συγκροτημένη κομπανία, που αναλάμβανε όλα αυτά τα χρόνια, Γάμους, Πανηγύρια, Βαπτίσεις, χαρές, γιορτάσια κλπ. Ήταν κλαρινίστας στιβαρός με φοβερά ακούσματα που έχουν μείνει αξέχαστα.

2/8/16

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ









Δέκα μέρες πριν το μεγάλο μουσικό μας ραντεβού, στο καλοκαιρινό γλέντι της ομάδας μας. Το Σάββατο 13 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία της Κρέντης.