19/11/16

"ΕΦΥΓΕ" Η ΚΑΛΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΕΝΤΗΣ - ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Η ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Πλήρης ημερών, ταξίδεψε στην αιωνιότητα, η αξιαγάπητη συγχωριανή μας, η καλή γιαγιά της Κρέντης, η καλοσυνάτη γερόντισσα Τριανταφυλλιά Κολοκύθα, που ζούσε με την νύφη της και τα εγγόνια της στο χωριό. Η αείμνηστη, μετά τον κλονισμό της υγείας της πριν δυο χρόνια, δεν μπόρεσε να επανέλθει, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα.

Αγιασμός από τον Μητροπολίτη μας στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας μας




Το καθιερωμένο Αγιασμό, με την ευκαιρία της έναρξης των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας μας, για την περίοδο  2016-2017, τέλεσε χθες Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 20176, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

18/11/16

ΣΕΜΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Τελευταίως, ανεξέλεγκτο κοπάδι λιγοστών προβάτων, εισέρχεται στον αύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου και από κει στο κοιμητήριο. Προκειμένου να αποφευχθούν ζημίες στα μνήματα και φυσικά για την ευπρέπεια και καθαρότητα του εκκλησιαστικού χώρου, το Εκκλ. Συμβούλιο

10/11/16

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Πνευματικό Κέντρο

 Οι εργασίες σοβατίσματος του εσωτερικού χώρου του κτιρίου του Πνευματικού μας Κέντρου συνεχίζονται. Με την ευγενική χορηγία της οικογένειας του εκλεκτού μας συγχωριανού Θεόφιλου και Μαρίας Μάκκα, ο μάστορας Σωτήρης Ντάλλας, έχει ήδη σοβατίσει ένα μεγάλο μέρος των τοιχωμάτων και αφού ολοκληρωθεί το σοβάτισμα με το χονδρό άμμο, θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο με την μαρμαρόσκονη.

Με λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη

Με λαμπρότητα και κατάνυξη, η Κρέντη τίμησε χθες 9 Νοεμβρίου 2016, τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. Το εόρτιο στην Ενορία μας ξεκίνησε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα, παραμονή της εορτής, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και συνεχίστηκε την επομένη, αγιώνυμον ημέρα της εορτής, με την Πανηγυρική μετ΄ αρτοκλασίας Θεία Λειτουργία.

8/11/16

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ


Με την χάρη του Αγίου Νεκταρίου, που αύριο τιμάμε την μνήμη του και την χορηγία της εκλεκτής συχωριανής μας κ. Γεωργίας Παύλου Λάππα, τοποθετήθηκε και μια ακόμη αγιογραφική παράσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, καθώς και 2 ακόμη Άγιοι. Πιο συγκεκριμένα σήμερα τοποθετήθηκαν από τον αγιογράφο Γιάννη Ρεπάνη, η παράσταση της Σαμαρείτιδος με τον Κύριο, η Αγία Αναστασία και ο Άγιος Φανούριος, δέηση της Γεωργίας Παύλου Λάππα, στην οποία ευχόμεθα υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό στην οικογένειά της.

7/11/16

ΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

  Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου την ερχόμενη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, στην Κρέντη.
Νοικοκυρές του χωριού και παιδιά του κατηχητικού, φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο για τον ευπρεπισμό του πανηγυρίζοντος Ναού μας

4/11/16

Στην Κατερίνη ο εφημέριός μας για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κίτρους και για σύσκεψη ενόψει του Β΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικών Περιηγήσεων

Στην Κατερίνη Πιερίας βρέθηκε το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2016, ο εφημέριος του χωριού μας, για να παραστεί τόσο στα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, όσο και για την σύσκεψη κορυφής ως Β΄ Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Β΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικών Περιηγήσεων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της Πιερίας από 25-27 Νοεμβρίου 2016.

1/11/16

Με λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Σκαμνιά της Κρέντης.


Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάσαμε σήμερα 1 Νοεμβρίου 2016, στο χωριό μας τη μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων, με πανηγυρική θεία λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ναό των Αγίων στον οικισμό Σκαμνία της Κρέντης. Ανάργυροι ονομάζονται επειδή δεν αγαπούσαν τα αργύρια, δεν ήσαν φιλάργυροι, η καρδιά τους δεν ήταν προσκολλημένη στα υλικά αγαθά και προσέφεραν τις ιατρικές τους υπηρεσίες αφιλοκερδώς.