6/1/17

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ


Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του, πραγματοποίησε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας μας. 
Σε ένα πολύ ζεστό και ευλογημένο περιβάλλον, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, παρουσία όλων των γονέων των παιδιών και άλλων ενοριτών μας, η γιορτή ξεκίνησε με τις ευχές και τον χαιρετισμό του εφημερίου μας και Αρχιερατικού Επιτρόπου, π. Ευαγγέλου Φεγγούλη










και την ξεχωριστή αναφορά του στο έργο που επιτελείτε στο Κατηχητικό Σχολείο και στις εν γένει δράσεις του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας.
Στη συνέχεια τα παιδιά της χορωδίας του Κατηχητικού Σχολείου, υπό τις οδηγίες της Βάσως Φεγγούλη, Θεολόγου και Αντιδημάρχου Αγράφων, θυγατρός του εφημερίου μας, καταχειροκροτούμενα, παρουσίασαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και παραδοσιακά τραγούδια και κατά την διάρκεια αυτών, μικρές ομιλίες για το Δωδεκαήμερο και τις παραδόσεις μας.
Ακολούθησε η ευλογία και η κοπή 3 βασιλόπιτων, που ετοίμασαν, η πρεσβυτέρα, η Πρόεδρος του χωριού μας και ενορίτισσες, με τα τυχερά φλουριά να τα κερδίζουν παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου.
Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας ο π. Ευάγγελος, με την βοήθεια των Εκκλ. Επιτρόπων, μοίρασαν τα δώρα στα παιδιά του Κατηχητικού αλλά και σε άλλα παιδάκια που ήταν στην γιορτή. Τα χαρούμενα και γεμάτα ευτυχία πρόσωπα των παιδιών, ήταν η καλύτερη στιγμή της εκδήλωσης που με τόση λαχτάρα την περίμεναν. Ο εφημέριος μας, συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθεια που καταβάλουν στο Κατηχητικό, αλλά και τους γονείς που τα παροτρύνουν να συμμετέχουν, τονίζοντας τους ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί με περισσότερο ενδιαφέρον και φροντίδα.
Η ευλογημένη αυτή γιορτή του Κατηχητικού Σχολείου, συνεχίστηκε με την ξεχωριστή τιμή που έγινε από τα παιδιά του Κατηχητικού στην Πρόεδρο της έδρας του Δήμου Αγράφων κ. Μαρία Μαρούλη – Βούρτσα, για την προσφορά της και την αγαστή συνεργασία της και την απαγγελία του συγκλονιστικού ποιήματος με τίτλο «Η εις Αίγυπτον φυγή», του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, από την Αντιδήμαρχο Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κέρασμα, από ωραία εδέσματα και γλυκίσματα που ετοίμασαν με πολύ φροντίδα οι μανάδες των παιδιών.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας, η Αντιδήμαρχος Αγράφων, Βασιλική Φεγγούλη, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Κερασοχωρίου Μαρία Μαρούλη – Βούρτσα, τα Μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου και γονείς που ήλθαν να δουν και να συγχαρούν τα παιδιά τους.

Χρόνια πολλά, ευλογημένο και δημιουργικό το 2017.