12/2/17

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο στον Άγιο Νεκτάριο Κρέντης

Ένα νέο και φέλερπι εργάτη του Αμπελώνα του Κυρίου απέκτησε χθες Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βλασίου, η τοπική Εκκλησία της Θεοσώστου Μητροπόλεως Καρπενησίου, με της εις Διάκονον Χειροτονία του π. Σταύρου Γκόβα, δια χειρών του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεωργίου., εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, όπου τελευταία λαμβάνουν χώρα σημαντικά εκκλησιαστικά γεγονότα.





Απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, που φέρει την καταγωγή του από την Πρέβεζα, ο κ. Γεώργιος κάλεσε τον π. Σταύρο, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιεροσύνης και να πράττει πάντοτε το θέλημα του Θεού ως πιστός Διάκονός του, έχοντας ως ευλογία ζωής και αποκούμπι το θυσιαστήριο. Παράλληλα του επέστησε την προσοχή, για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσει, να τα ξεπερνά με προσευχή και χάρη του Θεού.
Από την πλευρά του ο νέος Διάκονος ο οποίος θα υπηρετήσει, την ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλπης Αγράφων, μίλησε για το κάλεσμα του Θεού προς το πρόσωπό του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο για την τιμή της χειροτονίας, τονίζοντας του, ότι θα κάνει τα πάντα για μην τον απογοητεύσει ποτέ. «Σ’ αυτούς τους δύσκολους χρόνους Πατέρα και Δέσποτα», ανέφερε μεταξύ άλλων στον λόγο του ο νεος Διάκονος, «αξιώνομαι να συμμετάσχω στην μαρτυρική ιερωσύνη της εκκλησίας του Χριστού. Όχι για να διακονηθώ αλλά για να διακονήσω. Όχι για να δοξασθώ αλλά για να δοξάσω. Γίνομαι Διάκονος όχι για να διαπρέψω, αλλά για να διακονήσω τις ψυχές  τις οποίες μου εμπιστεύεται από σήμερα η εκκλησία και σεις προσωπικά, οι οποίες είναι «Σώμα Χριστού» αλλά και να σηκώσω τον Σταυρό μου για να ξεκινήσω την πορεία μου προς το Γολγοθά. Σταυρός ο οποίος θα είναι για μένα καύχημα».  
Τον Σεβ. Μητροπολίτη κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωναν ο Πνευματικός του νεοχειροτονηθέντος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Σιώρος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων και εφημέριός μας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ε. Φεγγούλης, που συνέδραμε στην απόφαση του νέου Διακόνου, να χειροτονηθεί στην Ι.Μ. Καρπενησίου, οι εφημέριοι, της Αγίας Παρασκευής Καρπενησίου, πρωτ. Κων/νος Λιάπης, της Αγίας Τριάδος πρωτ. Ευάγγελος Πλατής, της Επισκοπής π. Νικόλαος Ριζογιάννης, της Δ. Φραγκίστας π. Θ. Γκορόγιας, της Παλαιοκατούνας π. Δ. Κολοκούρας, του Κερασοχωρίου π. Βασίλειος Βλάχος καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεβέζης, φίλοι του νέου Διακόνου. Επίσης στην χειροτονία του π. Σταύρου Γκόβα, παραβρέθηκαν ευλαβώς συμπροσευχόμενοι οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Βάσω Φεγγούλη και Απόστολος Μάκκας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βούλπης κ. Κ. Νιαβής, συγγενείς και κάτοικοι των χωριών, ενώ κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλλαν καλλίφωνοι ιεροψάλτες.

Να ευχηθούμε στον νέο Διάκονο, που πολύ σύντομα θα λάβει και τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης, να είναι άξιος της τιμής και της χάριτος που έλαβε από τον Άγιο Καρπενησίου και να ευχαριστήσει τον Θεό και τους ανθρώπους.