26/3/17

Η ΚΡΕΝΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ


Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, η μαθητιώσσα νεολαία του χωριού μας, οι δάσκαλοι και γονείς, έδωσαν ένα ακόμη βροντερό παρόν, στις εόρτιες εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τόσο την παραμονή, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, με την εκδήλωση στο Σχολείο μας, όσο και ανήμερα της μεγάλης γιορτής, χθες Σάββατο 25 Μαρτίου, με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Κρέντη και το Κεράσοβο, οι Κρεντιώτες τίμησαν δεόντως την διπλή γιορτή του Γένους μας.














Με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας, στον Άγιο Νεκτάριο, εντυπωσίασε με τον μεστό και συγκροτημένο λόγο της η δασκάλα του χωριού μας, για την μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου.
Στη συνέχεια τα παιδιά, οι δασκάλες, οι γονείς, η εκπρόσωπος του Δημάρχου, Ενταταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Φεγγούλη, η Πρόεδρος του χωριού μας Μαρία Μαρούλη και αρκετοί συγχωριανοί μας, μετακινήθηκαν στον αύλιο χώρο του Ναού και στο εκεί ανεγερθέν Μνημείο των Πεσόντων Κρεντιωτών, όπου τελέστηκε από τον εφημέριό μας, τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών, πάντων των υπέρ της πίστεως και της πατρίδος ηρωικώς πεσόντων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την κ. Φεγγούλη, την κ. Μαρούλη, τον κ. Γ. Μάκκα και τα παιδιά του Σχολείου και η όμορφη, απλή, ταπεινή αλλά και πολύ σπουδαία γιορτή μας έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Λίγο αργότερα, στο Κερασοχώρι. τελέστηκε τρισάγιο στον ανδριάντα του ήρωα Κώστα Βελή και ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, με τα παιδιά μας να λαμβάνουν δίκαια το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων. Το γεγονός ότι στο χωριό μας, μπορούμε πλέον να αποδίδουμε φόρο τιμής, σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας και για την πίστη του Χριστού μας την Αγία, στο δικό μας Μνημείο Ηρώων, θεωρείται ξεχωριστή ευλογία, τόσο για μας που ζούμε στον ευλογημένο αυτό τόπο, όσο και για όλους τους όπου γης Κρεντιώτες, καθότι η τιμή και η Δόξα σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας μας, θα πρέπει να αποδίδετε με πράξεις και έργα.