16/5/17

Επιτυχής και ενδιαφέρουσα η 3η υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.


* Ενδιαφέρουσα η ομιλία στους ιερείς από τον Καθηγητή κ. Μ. Κωνσταντίνου
* Σημαντικές οι ανακοινώσεις του Επιχωρίου Επισκόπου
*Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων και Αγράφων ο εφημέριός μας.



 Με επιτυχία και ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους ιερείς, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, η 3η υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.
Η σύναξη, στην οποία συμμετείχαν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Νήφων Συριανός, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Προυσού π. Γεράσιμος Τσιρώνης, ο Ηγουμενεύων της Ι.Μ. Δομιανών π. Ηλίας Ζαχαράκης και στο σύνολό τους οι ιερείς της Ι.Μ., έλαβε χώρα στην Αγία Τριάδα του πρώην Δήμου Κτημενίων και κεντρικός ομιλητής αυτής ήταν ο κ.  Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Καθηγητής Παλαιάς Διαθήκης, Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.


Προ της συνάξεως τελέστηκε Παρακλητικός Κανόνας εις την Αγία Τριάδα, στον ομώνυμο περικαλλή Ναό του χωριού και ακολούθησε η παρουσία της εισηγήσεως από τον κ. Κωνσταντίνου «Η Παλαιά Διαθήκη στην λατρευτική ζωή της εκκλησίας μας». Ο εξαίρετος Καθηγητής ανέπτυξε με μοναδικό τρόπο το σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα.   

Με το πέρας της εισηγήσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντίνου, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά του να επισκεφτεί την Ευρυτανία και να είναι ομιλητής στην ιερατική Σύναξη, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και στη συνέχεια ο Επίσκοπος ενημέρωσε τους ιερείς για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως.
Κλείνοντας την Σύναξη ο Μητροπολίτης Καρπενησίου ανακοίνωσε τις νέες θέσεις με βάσει το Οργανόγραμμα του νέου Κανονισμού Λειτουργίας της Ι. Μητροπόλεως. Μεταξύ των άλλων ανακοινώθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιλαρίων Λιάσκος και η αναδιάρθρωση των  Αρχιερατικών Περιφερείων της Ιεράς Μητροπόλεως οι οποίες πλέον διαμορφώνονται σε τρεις.
 Ειδικότερα:
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Α΄ Αρχιερατική Περιφέρεια Καρπενησίου, με έδρα το Καρπενήσι με Αρχιερατικό τον π. Νικόλαο Σταμούλη και δυο στο Δήμο Αγράφων από τρεις που ήταν.  Παραμένει η Αρχιερατική Περιφέρεια Απεραντίων ενώ συγχωνεύεται η Αρχιερατική Περιφέρεια Αγράφων,
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Α΄ Αρχιερατική Περιφέρεια Αγραίων και Αγράφων, με Αρχιερατικό Επίτροπο τον εφημέριο μας, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Φεγγούλη και έδρα την Κρέντη.  
Β΄ Αρχιερατική Περιφέρεια Απεραντίων, με Αρχιερατικό Επίτροπο τον π. Νικόλαο Ζαχαράκη.
Πριν ολοκληρωθεί η Σύναξη,  ο εφημέριός μας, Αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ και εκπρόσωπος του Εφημεριακού Κλήρου στον ΕΦΚΑ, ενημέρωσε τους ιερείς για τα νέα δεδομένα που αφορούν το ΕΦΑΠΑΞ και το συνταξιοδοτικό των κληρικών.
Η επόμενη Ιερατική Σύναξη θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε περιοχή εκτός Καρπενησίου που θα ανακοινωθεί από την Ιερά Μητρόπολη.