3/5/17

Μια μαγιάτικη μέρα αφιερωμένη στα παιδιά – Σημαντικές πρωτοβουλίες από τους μικρούς μας φίλους

 Αφιερωμένη στα παιδιά του κατηχητικού μας Σχολείου ήταν η σημερινή μας μέρα στο όμορφο χωριό μας. Το πρωί, με μεγάλη χαρά δέχθηκα στον Άγιο Νεκτάριο, την επίσκεψη των παιδιών, των μικρών τάξεων του Δημοτικού μας Σχολείου, τα οποία συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους σε περίπατο στο πανέμορφο μαγιάτικο περιβάλλον του χωριού μας. Το απόγευμα κάναμε νέο περίπατο με τα παιδιά σε άλλα σημεία του χωριού.








Στο διάβα μας, είδαμε από κοντά αρκετά χαλασμένα παγκάκια που βρίσκονται δίπλα στον αμαξωτό δρόμο, τα οποία μετά από πρόταση των παιδιών αποφασίσαμε να τα … υιοθετήσουμε ως Κατηχητικό Σχολείο και άμεσα να τα επισκευάσουμε. Ακούγετε, παράξενη μια τέτοιου είδους «υιοθεσία», όταν όμως πρόκειται για μια τόσο αξιέπαινη πρωτοβουλία των παιδιών του χωριού μας, είναι ξεχωριστή και αξίζουν πολλά μπράβο. Ήδη η τεχνική ομάδα του Κατηχητικού πήρε τα απαραίτητα μέτρα των ξύλων που θα χρειαστούν και εντός των ημερών θα προβεί στην παραγγελία σε ξυλουργό για την επισκευή των, η οποία και θα γίνει μόνο από τα παιδιά. Δείτε πως είναι τώρα τα παγκάκια και πως θα είναι σε λίγο καιρό μετά τις παρεμβάσεις των παιδιών μας, που με την κίνηση αυτή στέλνουν πολλαπλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις.

Μετά τη βόλτα επιστρέψαμε για πορτοκαλάδα και γυμναστική στην πλατεία και το ωραίο απόγευμά μας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των παιδιών, στον παππού Κώστα Κούρο και στην σύζυγό του κυρία Αθανασία.