29/1/18

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Αδέλφια μας Κρεντιώτες χρόνια πολλά και ευλογημένο Τριώδιο σε όλους σας με υγεία και κάθε καλό. Από το όμορφο χωριό μας, σας στέλνουμε αδελφικούς χαιρετισμούς με την αγάπη μας και φωτογραφίες από διάφορες δράσεις στην Ενορία μας.










Με την συμμετοχή, των περισσοτέρων συγχωριανών μας, τελέσαμε το 40μερο Μνημόσυνο του αείμνηστου Δημήτρη Λεπενιώτη καθώς και τα τρίχρονα του μακαρίτη Θανάση Πλατή. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των και να ευλογεί τις οικογένειες των.
Με λαμπρότητα γιορτάσαμε και την εορτή του Αγίου Αθανασίου, ευχόμενοι στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες χρόνια πολλά και ευλογημένα.
Σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό μας Κέντρο, μετά από πρόσκληση του εφημερίου του χωριού μας, με τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο Κατηχητικό και συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας. Συζητήθηκαν πολλά θέματα με κυρίαρχο αυτό της συμμετοχής των παιδιών στα Χορευτικά Τμήματα, όπως και σε αυτά της  Αγιογραφίας και της Βυζαντινής Μουσικής. Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της λειτουργίας  φροντιστηρίου Ξένων  Γλωσσών στο χωριό μας, με όλα τα θετικά που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια απόφαση. Τα μείζονα αυτά θέματα θα ξεκαθαρίσουν σε νέα συνάντηση που θα προγραμματιστεί μέσα στον Φεβρουάριο.
Ένα υπέροχο απόγευμα πέρασαν τα παιδιά του χωριού μας, στο Πνευματικό μας Κέντρο, στην όμορφη γιορτή της Αθηνάς Φεγγούλη για τα γενέθλια της. Την ίδια μέρα τα παιδιά πήραν και τα δεύτερα δώρα, που τους πρόσφεραν ο Μητροπολίτης και ο εφημέριός μας.  
Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε και η συνάντηση που είχε ο εφημέριος του χωριού μας, με τον Δήμαρχο στο Γραφείο του, όπου ετέθη το θέμα της κατασκευής του γηπέδου Τένις στην Κρέντη. Ο κ. Μπαμπαλής άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του π. Ευαγγέλου και αφού είδε με τον Μηχανικό και συνεργάτη του την Τεχνική Μελέτη του γηπέδου αυτού, που ήδη έχει εκπονήσει η Ενορία, δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του Δήμου θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες έτσι ώστε να γίνει αυτό το γήπεδο στο χωριό, που τόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά μας. Και απ΄αυτού θα έχουμε νεότερα πολύ σύντομα.
Χρόνια πολλά και ευλογημένο Τριώδιο σε όλους τους όπου γης Κρεντιώτες Αδελφούς μας.